Airco | aaaeco.nl
Home » Airco

Airco

Airco voor koelen en verwarmen

Lees alles over de airco’s

Verwarmen en koelen met een airco

Verwarmen en koelen met een airco

Een airconditioning systeem is in staat om met een zeer laag vermogen een behoorlijke warmte te kunnen genereren of juist verkoeling in uw huis of in uw kantoor. het enige wat u hoeft te doen is het instellen van de temperatuur. wilt u het verwarmen naar 30 graden dan kan dat. Wilt u toch liever koelen met de airconditioning? Dan is dit allemaal simpel te regelen met de temperatuur instelling.

Heeft u een te hoge luchtvochtigheid in de woning? Dan kan de airco ook worden ingezet als lucht ontvochtiger en daarnaast zit er ook een versimpeld filter in de unit om stof tegen te gaan.

Koelen of verwarmen op tijd

Door middel van een zeer eenvoudige afstandbediening kunt u ook kiezen om per tijd te gaan koelen of verwarmen met het apparaat in huis. stel de tijd in en gewenste temperatuur en kom heerlijk comfortabel in uw huis of kantoor binnen.

Mobiele Airco mogelijkheden met of zonder slang

Een (mobiele) variant heeft altijd een afvoerslang nodig omdat hij de ruimte koelt en de warme lucht uit de ruimte afvoert door een afvoerslang. Bij elke airco zit een afvoerslang en deze moet ook gemonteerd worden om de airconditioning goed te laten werken. Een mobiele airco zonder afvoerslang is in principe ook geen echte airco maar een air cooler of luchtkoeler. Een mobiele airco is ook lang niet zo effectief als een normale split airco. Met de mobiele variant kunt u een ruimte ook maar met 3 graden koelen. Dit is erg weinig zeker als het in uw ruimte of woning erg warm is. Met de split airco kunt u eenvoudig uw ruimte of woning koelen. Bij de split airco levert de buitenunit een sterke luchttoevoer waardoor de binnen units de lucht goed verspreiden door de woning of ruimte. Zo kunt u een ruimte met de split airco snel verkoelen of verwarmen.

Voordelen en nadelen mobiele systemen zonder afvoerslang

Het voordeel aan een mobiele airconditioning zonder afvoerslang is dat het met installeren een stuk goedkoper is en dat de airco ook verplaatsbaar is. Maar deze voordelen doen niet op tegen de nadelen van de mobiele airco. Zo is de mobiele airco zonder afvoerslang lang niet zo effectief in het verkoelen van een ruimte. Ook maakt de mobiele airco veel meer geluid bij het koelen van een ruimte en kan dit zorgen voor veel overlast.

Mobiele airco’s met afvoerslang

Ook is de mobiele airco te verkrijgen met afvoerslang en deze is al iets effectiever dan de mobiele airconditioning zonder afvoerslang. Maar de mobiele airco met afvoerslang komt ook nog lang niet in de buurt van een split airco met het koelen van een ruimte. De split airco is ook een stuk effectiever dan de mobiele airco met een afvoerslang. De mobiele variant met afvoerslang moet ook altijd bij een deur of raam staan zodat de afvoer via een raam of deur aangesloten kan worden.

Geluidsniveau van split airco’s

De meeste airco’s hebben componenten van zeer hoge kwaliteit. Hierdoor is het geluidsniveau van airco’s fluisterstil (gemiddeld 17db in werkmodus).

U wilt toch genieten in huis van een koele of warme kamer of comfortabel in het kantoor zonder bijkomende geluiden! Dit is ook de reden dat wij een behoorlijke focus op het geluidsniveau van apparaten hebben gelegd. u de juiste temperatuur en nog een met een comfortabel geluidsniveau ook!

Werking van een airco

Split aircos bestaan uit een binnen en buitenunit welke voorzien zijn van warmtewisselaars, door het thermodynamische proces word de lucht gekoeld of verwarmd. het ligt eraan welke kant de binnenunit opgaat..koud of warm. De warmtepomp voert deze werking uit zoals ook bij warmtepompen die je in woningen vind voor de centrale verwarming echter is hier de functie vele malen directer daar de airco niet eerst water hoeft te verwarmen maar direct de wisselaar verwarmen zal of koelen.

Het vermogen van een Airco

Je hebt verschillende mogelijkheden waarmee je de koelcapaciteit oftewel het vermogen kunt berekenen van de airconditioning.

Factor 30 is voor een woning of ruimte / kamer die goed is geïsoleerd en waar weinig koude lucht naar binnen komt.
Factor 40 is voor een woning of ruimte die iets minder goed geïsoleerd is. Dit kan komen doordat er meer ramen zitten of omdat er veel elektrische apparaten in de ruimte zijn.
Factor 50 is voor de ruimte of de woning dat het minst goed geïsoleerd is. Er is veel gebrek aan warmte en het is er vaak koud.

Elke woning heeft een eigen factor en dit word bepaald op basis van je isolatie.
Als je in je woning goede isolatie hebt heb je 30. Met 30 is het bereik van de split airco groter omdat de lucht dan verder kan komen. 50 is het minst goed hierbij zal de lucht wat minder ver verspreiden dus het bereik van de airco zal minder ver zijn.

Hierboven kun je zien onder welke factor uw woning of ruimte valt.

Bij 30 is het bereik 86 m3
Bij 40 is het bereik 65 m3
Bij 50 is het bereik 52 m3

 

 

“ Airconditioning transformeert elke ruimte in een oase van verfrissing, waar comfort en koelte samenkomen voor een welkome ontsnapping aan de hitte van het moment. ”

Waarom kiezen voor een airco?

Comfortabele omgeving

Een airco zorgt voor een aangename temperatuur, ongeacht het weer, waardoor je thuis of op kantoor optimaal comfort ervaart.

Gezondheid en Productiviteit

Een goed gekoelde ruimte bevordert de gezondheid en verhoogt de productiviteit, doordat het de lucht zuivert en de luchtvochtigheid reguleert

Flexibiliteit en Efficiëntie

Moderne airco’s bieden efficiënte koeling en verwarming, waardoor ze het hele jaar door een veelzijdige oplossing zijn voor het handhaven van een aangenaam binnenklimaat.
oxycom
Airco

Oxycom en de toepassing van adiabatische koeling

Het Nederlandse bedrijf Oxycom staat bekend om zijn innovatieve benadering van klimaatbeheersingstechnologieën, met name de toepassing van adiabatische koeling in hun systemen. Adiabatische koeling is een proces waarbij warmte wordt afgevoerd door verdamping van water, waardoor...

Mobiele airco
Airco

Airco of airconditioning verschillen

Wat is het verschil tussen airconditioning en airco? Dankzij de moderne technologie van nu kunnen we ons binnenklimaat steeds beter beheersen. Zo zijn er airconditionings of airco's die zowel het verwarmen als koelen van lucht mogelijk maken....

Lagere energiekosten
Airco

5 manieren om energie te besparen met airconditioning

Airconditioning is voor iedereen een welkome uitkomst. Het huis koelen door middel van airconditioning kan op verschillende manieren worden gedaan. Het voordeel van airconditioning met een warmtepomp is dat het het het energieverbruik aanzienlijk doet afnemen. 5...

Airco

Airco onderhoud is het nodig?

Ja een airco is zeker onderhoud nodig, zo zitten er filters in die je eruit kan klikken en kunt reinigen maar ook de druk van het gas dient gecontroleerd te worden. een te lage druk zorgt...

ZONNEPANELEN

Elektrisch verwarmen

Ontdek zonne-energie, rendement, installatie, besparingen en innovaties op ons zonnepanelenblog.

PELLETKACHELS

Biomassa

Pelletkachels bieden duurzame warmte, efficiëntie en milieuvriendelijkheid voor comfortabel wonen.

ELEKTRISCH KOELEN

Airconditioning

Moderne aircosystemen bieden koelcomfort met energie-efficiëntie, stille werking, energiebesparing, individuele controle en seizoensaanpassing.

EDITOR

Publiceren?

Wil je ook graag publiceren op ons blog? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen.